Van Darwin tot aan Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Peter en Susan Bloemendal en Boode - WaarBenJij.nu Van Darwin tot aan Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Peter en Susan Bloemendal en Boode - WaarBenJij.nu

Van Darwin tot aan Adelaide

Door: Peter en Susan

Blijf op de hoogte en volg Peter en Susan

13 November 2010 | Australië, Adelaide

Hallo allemaal! Hier zijn we weer met een nieuw verhaal over al onze belevingen. De vorige keer zijn we gestopt in Darwin en het Kakadu National Park en hier gaan we nu weer verder...

Na Kakadu NP hebben we ook Litchfield NP bezocht. Dit is een wat kleiner nationaal park en goed in een dag te bezoeken. We zijn bij the Florence Falls, Bully Rockhole en Wangi Falls geweest. Heerlijk gezwommen bij de watervallen. De foto's hiervan staan bij het vorige verslag.

Aansluitend hebben we weer veel kilometers gemaakt in onze econovan.
Deze is overigens in Darwin niet gemaakt omdat de gewenste onderdelen vanuit Adelaide moesten komen en dat een week zou duren. Aangezien wij wellicht sneller in Adelaide zijn dan de onderdelen in Darwin hebben we besloten in Adelaide opnieuw een poging te wagen.

We hadden ook een nieuwe spiegel nodig en dat mag natuurlijk niks kosten dus op weg naar de autosloop in Darwin. We hebben een paar dollar bespaard maar het was wel een naargeestig tafereel. Een megagroot terrein vol met gestrande campervans en nagenoeg allemaal jonger dan de onze. Bij de meesten was te zien dat een kangaroo, emoe of koe de oorzaak was geweest dus voor ons een extra waarschuwing dat we voorzichtig moeten rijden. Tijdens het afdraaien van een buitenspiegel van een identieke econovan begon het keihard te regenen. Daar zaten we dan schuilend in een oude bus op de autosloop. Happy hollidays! Gelukkig duurde de bui niet lang en konden we weer verder. Intussen nog even wat strips voor de bus meegenomen om hem straks een beetje op te leuken.

We hebben aansluitend nog even een wandeling in Darwin gemaakt en geconcludeerd dat het vast een leuke stad is maar op dit moment door de hitte, hoge luchtvochtigheid, vliegen en regenbuien niet aangenaam. Nadat we er niet langer hoefden te zijn hebben we koers gezet naar beneden.

De eerste stop na Darwin was in Mataranka. Een natuurlijke waterbron. Eigenlijk ziet het er uit als een normaal zwembad maar het is niet aangelegd. Heerlijk om even te stoppen en even te baden. Tevens hebben we een stop gemaakt bij de Bitter Springs. Ook weer helder water wat lichtelijk ruikt naar Zwavel.
Na Mataranka hebben we de reis voortgezet en overnacht bij de camping van de Daly Waters Pub, een echte outbackpub. Hier waren we op de reis naar Darwin toe ook al kort geweest dus nu moest er maar een biertje gedronken worden. Het biertje was overigens duurderv dan de campingplaats.

De nacht daarna hebben we overnacht op de camping bij de Devils Marbles. Dit zijn mega grote ronde stenen. Ook hier leverde de zonsondergang en de zonsopkomst weer schitterende plaatjes op. Zie foto's.

De volgende plaats was Alice Springs in het hartje Australie. We wilden ‘The Alice’ maar een halve dag aandoen om vervolgens door te reizen naar Uluru/Ayrs Rock maar bij de VVV zagen we dat er een rodeo georganiseerd werd op zaterdag (2 dagen later) dat wilden we natuurlijk graag zien.Gelukkig in en rond Alice genoeg te doen om je 2 dagen te vermaken. We hebben even geshopt en de Royal Flying Doctors bezocht. 's Avonds zijn we doorgereden naar Mc Donnel ranges National park.Daar hebben we wederom op een machtige kampeerplek gestaan, only de lonely met een uitzicht op de bergen en een ondergaande zon. De volgende dag ondanks de miezerregen in de Ranges gebleven en Ellery Creek en Omiston Gorge bekeken. Idylische kloven. We wilden er nog een paar meer bekijken maar onze wandeling van een uurtje liep een beetje uit, maar daarover straks meer. 's avonds overnacht op een camping in het park waar we een Australisch stel hebben ontmoet. Ze waren gepensioneerd, hebben hun huis verkocht en trekken nu Australie door in hun caravan. Leuk gesprek gehad en ze vonden het leuk dat we Nederlands waren aangezien de dame van het stel met enige regelmaat werd gevraagd of ze Nederlands was. Ze is namelijk doof en klinkt daardoor kennelijk net als Nederlanders. Wij haastten ons om haar te complimenteren met haar uitstekende uitspraak ondanks haar doofheid. Overigens hoorden wij de overeenkomst niet en zij ook niet.

Ri ra rodeo..hihaa:
En toen werd het zaterdag..jaaaa..de rodeo! De weergoden waren ons gunstig gezind, 25 graden, beetje wind en droog. Op de kaart stond dat we zelf een stoel en een koelbox met drank moesten meenemen. Wij hebben bij de supermarkt onze eten en drinkenvoorraad aangevuld en met een goed gevulde koelbox met ijs en bier op naar de rodeo. In het Blatherskite Park (waar de rodeo zou zijn) rondjes gereden en een vuilnisbelt, een BMX racebaan, een paardenfokkerij en een aboriginalwijk gezien maar geen rodeo. Bij navraag blijkt het te zijn afgelast door de regen die de afgelopen weken gevallen is...potverdrie

De wandelvierdaagse:
We hebben in elk geval prima dagen in de omgeving van Alice Springs gehad dus op weg naar ' The Rock; Uluru, ' The olga's/ Kata Tjuta en Kings Canyon. Het mooist is om deze 3 highlights wandelend te bekijken dus dat hebben we dan ook gedaan.

Dag 1: In Mc Donnels Ranges hadden we een kleine wandeling van een uurtje uitgekozen om te doen. Door de onverwachte regenval stond er water in de rivier (!?) Daar rekent men natuurlijk niet op in het droge Australie dus de wandelpaden lopen door de rivierbedding, waar nu water in stond. We moesten dus door het water als we deze wandeling wilden doen. In tegenstelling tot de andere aanwezige wandelaars besloten wij niet terug te lopen maar gewoon een stukje te zwemmen. Eenmaal weer aan land was het even zoeken (en moesten we wat rotsen beklimmen) naar de bordjes om de wandeling te vervolgen. Dit bleek een andere wandeling te zijn van 4-6 uur dus we hebben een wandel-zwem-rotsklimtocht gemaakt van ruim 4 uur. Pff.
Dag 2: We zagen hem al op een afstandje liggen…the Rock! Het nationale symbool van Australie, Uluru of ook wel Ayrs Rock genoemd. Hier hebben we een wandeling van 3 uur gemaakt om de rots heen met een afstand van 10,6 kilometer. De zonsondergang was wel een mooi gezicht aangezien er wel 100 toeristen tegelijk foto’s aan het maken waren van de kleurwisselingen op de rots. Dit vonden wij zo vermakelijk dat we later besloten foto’s van de mensen te maken ipv de legendarische rots.
Dag 3: Na een nacht door te hebben gebracht langs de Highway met een paar andere backpack busjes, we leken wel een clan, zijn we heel vroeg weer teruggegaan naar de Rots om de zonsopkomst te bekijken en ook hier weer het zelfde tafereel, heel mooi en heel veel mensen. We zijn doorgereden naar de Olga’s. Dit is een rotspartij circa 25 kilometer van de Uluru af en hier hebben we wandeling nummer 3 gemaakt. De Olga’s is een rotspartij met allemaal kloven en watervallen waar een rondwandeling doorheen loopt van 7,5 kilometer. We waren lekker vroeg en de temperatuur was nog behoorlijk laag. Mede door de wind zijn we begonnen met een trui en winddichte jas maar als eenmaal de zon komt gaat dat al snel uit. Op de foto’s zullen jullie wel zien hoe gaaf het daar is, zware wandeling maar mooier dan de Uluru!
Dag 4: Gaan we de King’s Canyon doen of niet? 250 kilometer heen en terug om een kloof te zien die zeer spectaculair moet zijn. Twijfel, Twijfel, maar je bent maar 1 keer in je leven in hartje Australie dus tank vol (dure benzine) gegooid en doorgereden naar de King’s. De enige manier om te overnachten was op een camping van 34 dollar dus dat kwam er ook nog eens bovenop, maar vol goede moed ‘ smorgens om 4 uur! de wekker gezet om dat stukje natuur te bewonderen. Als eerste op de parkeerplaats waren we aan het zoeken, met de zaklantaarn, naar de route toen er een ranger aankwam met een stelletje die hem had ingehuurd om de zonsopkomst te bekijken. Sluw als wij zijn hebben we ongeveer 50 meter afstand bewaard en daardoor de mooiste plekjes van de King’s Canyon gezien en gelukkig voordat ook hier de drommen mensen aankwamen. Dit was echt een hele gave ervaring, zie de foto’s, en de lange reis was hiervoor zeker de moeite waard. Met een afstand van 6 km klimmen en klauteren een mooie afsluiting van de wandelvierdaagse.

Na de wandeltocht zijn we teruggegaan naar de camping, ons busje weer neergezet en de hele dag grote schoonmaak gehouden zodat we fris en fruitig Alice Springs en omgeving achter ons konden laten.
Coober Pedy was ons volgende stop. Een oud mijnplaatsje waar op de dag van vandaag nog steeds Opaal wordt gewonnen. Volgens de brochures de moeite waard om te kijken en zo gezegd zo gedaan. Een andere bezienswaardigheid is Crocodile Harry die zijn grotwoning heeft opgesierd voor toeristen. Zijn echte naam is overigens Von Blumental. Maar goed, Crocodile Harry hebben we niet gezien, wel Haagse Harry. We de hebben namelijk de bus neergezet in dit stoffige stadje om een paar boodschapjes te doen en te orienteren wat er zoal te doen is. In de supermarkt kwam er bij de broodafdeling een man met een rode neus naast ons staan die vroeg welk brood wij gingen nemen en dit deed hij in het Nederlands. In een walm van Jack Daniels vertelde hij dat hij als klein jongetje met zijn ouders vanuit Den Haag naar Perth-Australie was verhuist en omdat hij nu 23 jaar geleden graag miljonair wilde worden hier in een van de vele grotten (dugouts) woont. Uiteraard mochten wij het aanbod dit te bekijken niet afwijzen en zijn we met Phil (bijnaam Filthy Phil) naar zijn Dug Out gegaan. Als 12 uurtje kregen we een glas Jack Daniels toegeschoven en hebben we 1 van de onzinnigste gesprekken in Australie meegemaakt . Tevens had hij een video van Britney Spears aan (op repeat) Als we wilden mochten we van hem wel iets anders opzetten,had ook Mariah Carey en de Backstreetboys. Eh…nee, Britney Spears is prima ;-) Toen Britney ons voor de 37e keer had toegezongen ‘ a slave for you’ te zijn en Filthy Phil aan Peter voorstelde om een pissing contest te houden vonden wij het tijd om weer op te stappen en zijn we vol gas doorgereden richting Port Augusta.

Port Augusta is een havenplaats dat aan de rand van natuurgebied The Flinders ligt. Een soort van Sallandse heuvelrug die vanaf de zee zo’n 200 kilometer landinwaards gaat. Na een paar boodschappen te hebben gedaan in Augusta zijn we een bergpas ingereden op zoek naar een mooi plekje om de nacht door te brengen. Onze Camp 5 gids gaf ons een rest area aan maar wel met 7 km dirt road om daar te komen. Dit betekend geen asfalt maar wel stenen, keien, stof, gaten en creeks waar je doorheen moet en uiteraard niet geschikt voor een 2 wheel drive busje. Toch zijn we de uitdaging aangegaan en eenmaal aangekomen een uur voor zonsondergang kwamen we op het meest betoverde plaatsje aan waar we tot nu toe hebben overnacht, Hancocks Lookout! Met uitzicht over de Flinders en over de oceaan die via een monding tot aan Port Augusta reikt leek het wel of we in een schilderij beland waren, en toen ging de zon ook nog eens onder. Een lekkere pot bier erbij en een barbeque, wat wil een mens nog meer!

We waren van plan om door te rijden naar Melrose, dit schijnt het Mekka te zijn van mountainbiken met prachtige routes door The Flinders, totdat we op onze dirt road een schuur zagen met een grote kudde schapen. We zijn gestopt om een foto te maken en werden gelijk aangesproken door een vrouw in de schuur. Ze hadden pauze en gingen over 10 minuten weer verder met het scheren van de schapen en als we wilden kijken waren we van harte uitgenodigd, zei ze in het Nederlands en we vroegen ons af of we nog wel in Australie waren. Dit bleek nog steeds het geval te zijn want ze was 15 jaar geleden van Brabant naar hier verhuisd om met Rob te trouwen die schapenscheerder van beroep is. We hebben gelijk de rest van de ochtend geholpen met de wol en na een geweldige lunch werden we uitgenodigd om de aankomende maandag te helpen met het scheren van 120 rammen waarbij ze wel een paar extra handen konden gebruiken. Na alles overlegd en doorgenomen te hebben zijn we doorgereden naar Melrose om ons de volgende zaterdagavond te melden bij hun verblijfplaats in Wilmington.

Melrose is een van de oudste stadjes in The Flinders waar vroeger naar goud werd gezocht en tegenwoordig een paradijs is voor de fietsers onder ons. Bij gebrek aan kleding en uitrusting hebben we(met buikpijn) op een camping gekeken naar alle mooie fietsen die de berg op en af gingen.

Zaterdag eind van de middag koers gezet naar Anjo en Rob Kerr in Wilmington. Als jullie bij de supermarkt rechts afgaan en na 12 km door een creek heen komen is het eerste hek aan de linkerkant waar je moet zijn. Aan het hek hingen een paar originele Hollandse klompen dus het kon niet missen, we waren er! Ze hadden het stuk grond 3 weken geleden gekocht om er iets mee te gaan doen en zodoende sliepen ze nu nog in een caravan en kookten ze het afwaswater op een vuur in een olievat. We hebben lekker Hollands gegeten, biertjes gedronken en gelachen om de verschillen tussen Australiers en Nederlanders.

Zondag zijn we vanuit Wilmington via Port Augusta (waar we ons favorite restaurant de subway nog even hebben aangedaan) naar Wartaka gereden. Wartaka ligt in de outback dus om er te komen moesten we met onze bus 45 km dirtroad over. Bij elke hobbel was het weer spannend of de bus het ging redden, maar we zijn heelhuids bij de schaapsscheerdersschuur op het megalandgoed aangekomen. Alleen de bus was oranje van het stof net als al onze spullen.

Onderweg hebben we in een creek netten uitgezet om Yabbies (zoetwaterkreeftjes) te vangen voor het avondmaal. Vlak na aankomst hebben Rob en Peter een zwart schaap geslacht voor de overige dagen en heeft Susan armpje gedrukt met been van het schaap van de week daarvoor met als doel er lekkere stukjes vlees af te halen. Na ruim een uur hadden beide het doel bereikt. Vervolgens zijn we naar de creek teruggereden om te kijken hoeveel yabbies we konden eten. Prima vangst! Heerlijk met een rood wijntje en een zelfgemaakt garlicsausje erbij zoetwaterkreeftjes gegeten.

De volgende dag begon het echte werk. Om 6.00 uur opstaan, eieren met spek eten en om 7.00 uur naar de schuur. De 100 kg wegende gepermanente rammen stonden ons al op te wachten om de watergolfjes te kortwieken. Het geheel had veel weg van een internationale sportdag. Met de beenspieren een ram klemzetten om de rammen een injectie te geven zodat ze rustiger werden(Susan) en vervolgens worstelen met een ram om hem vervolgens op de rug het hok uit te slepen voor de grote knipbeurt (Peter) Intussen snel naar de sorteertafel om de wol te sorteren en de werkplek na elke scheerbeurt schoon te vegen. Aangezien de scheerders in een razend tempo werkten moesten wij in het tempo mee. Dan moet er elke 2 uur iets te eten komen dus op de quad naar de keuken scheuren, sandwiches, koteletjes en zelfgebakken koekjes meenemen, eten en snel weer door!
Om 18.00 verlieten we de schuur om lekker te eten en een koud biertje te drinken. Inmiddels is ons respect voor deze harde werkers gestegen. Ze vroegen ons of we langer wilden blijven om te helpen. Hadden we best leuk gevonden, maar we willen nog zo veel zien en doen en heel eerlijk...we waren bekaf! We hebben wel genoten van deze dag. Hard werken in een mc Leods Daugters achtig decor met leuke mensen. We hebben dinsdag afscheid genomen en zijn weer vertrokken naar luilekkerland.

Dinsdag hebben we een camping 30 km voor Adelaide opgezocht en met het beetje energie wat we na de reis en het werken nog over hadden hebben we de bus helemaal schoongemaakt.
Woensdag zijn we naar Adelaide vertrokken om de bus te laten repareren. Terwijl de bus in de garage stond zijn wij het centrum doorgetoerd met de stadsbus om een indruk van de stad te krijgen. Mooie stad, veel Audi’s, elegantie, gezellige restaurantjes en wijnhuizen. Toch hebben we niet zo veel met steden komen we achter. We moeten nu een paar dagen wachten op onderdelen dus we komen maandag weer terug. Intussen gaan we wijn drinken in de Barossa Valley, mc Laren Valley en wellicht de kust hier verkennen. Het plan is om ook nog naar kangaroo Island te gaan waar nog veel (sea) wildlife te bewonderen is. Rob en Anjo hebben hier nog een huis aan het strand dus daar kunnen we perfect kamperen. Daarna wellicht via de great ocean road naar Melbourne en dan weer verder zien.

Mochten er nog mensen zijn die ons willen bellen. Je kunt via www.televergelijk.nl goedkoop naar ons toe bellen en ons nummer is 0420857252 in Australie. Let wel op het tijdsverschil want wij zijn op onze nachtrust gesteld, haha!

P.s. Alvast veel plezier met de nieuwe Prins vanavond!

• 13 November 2010 - 11:34

Luuk:

Hey,

Zo te zien genieten jullie er flink van! Jammer van die rodeo ik had graag een paar foto's van die dondersen stieren daar gezien! Mooi werk of niet schapen scheren met die hitte! Doe het kalm aan daar!

Groeten Luuk

• 13 November 2010 - 11:46

Loes Boode:

Hoi Suus en Peter,

Eindelijk een reactie van mij!

Wat super mooi allemaal, ik zie groen van jaloezie achter de computer. Wat een mooie verhalen allemaal en prachtige foto's.

Groetjes en xxx
    Loes

• 13 November 2010 - 14:38

Balgtuz:

hmm.. het zou me ook niet verbazen als peter die pissing contest voorgesteld zou hebben aan filthy phil..
    Ik ben vet jaloers op jullie wij hier regen en wind en jullie maar lekker barbeque'en!!

xx

• 13 November 2010 - 15:51

Martin Bakker:

Hey Peter,

we waren net bij jullie in de winkel en je moeder gaf ons jullie site. Gave reis hoor (en ook hele mooie foto's!!) Geniet er van!

Groeten Martin

• 13 November 2010 - 16:27

Tim:

Hey Peter en Suzan,

Ziet er gaaf uit allemaal en leuke verhalen! Nog veel outbackavontuur gewenst!

Groeten Tim

P.s. Een kameel met 1 bult noemen ze ook wel een drommedaris...;)

• 13 November 2010 - 17:52

Peter Bruil:

De reis van jullie leven.
    Ik blijf jullie volgen.
    Iedere keer weer kijk ik uit naar het vervolg van jullie trip, echt mega.

• 13 November 2010 - 19:06

Pa Bloemendal:

Ha harde werkers
    Ik dacht dat het een vakantie was. HaHa
    Fietsen hoef je niet te scheren.
    De winterbanden lagen wel bij Pouw Zwolle .
    Nog de groeten van Stan.
    veel plezier nog heinig an

• 14 November 2010 - 12:28

Anne En Stefan:

Hey broeder..
    Een hele opgave om dit verhaal te lezen, maar ik kon niet stoppen met lezen omdat het zo boeiend is.. echt geweldige verhalen met supermooie foto's! Gister avond elfde vd elfde was weer geslaagd. Nieuwe prins: Andre Heetkamp? Check even de foto's op mijn hyves. Jij staat er ook nog op Peter!
    Hier weinig nieuws, genieten van het hollandse weer en vandaag een ouderwetse bankhangzondag.
    Ik moest nog even doorgeven: Mulder mist je! (bij deze mulder)
    En wij missen jullie natuurlijk ook!
    We kijken uit naar het volgende spectaculaire verhaal.. Kusjes uut Riesken (ps: Lekker bij gekleurd onnie)

• 14 November 2010 - 15:01

Ma Bloemendal:

Ik heb weer genoten van jullie belevenissen ,mooie plaatjes en wat een stof.Jullie hebben al een mooi kleurtje zo te zien, en met die schapen dat slachten en scheren hoe hebben jullie het kunnen vinden prachtig.
    Groeten Femmy

• 17 November 2010 - 09:09

Kerstin En HP:

G'day,

Wat een verhaal! Maar leuk om te lezen :p. Bij ons ook nog steeds alles goed! Over 2 weekjes zitten wij ook in Adelaide!

Veel plezier nog

Kers en HP

• 18 November 2010 - 10:23

Dirk-Jan:

wanneer hebben we het schaapscheerdersfeest????

haha ik ben wel jaloers op het klimaat bij jullie maar er gloort hoop in de bange druilerige novembermaand....

dit weekend traditiegetrouw het lichtpuntje van de november maand: APPLEROCK...

en o ja volgend weekend trainingskampf op lokatie

ie sind ewaarschauwt:P

• 20 November 2010 - 18:32

Ria Grave:

Hoi Susan en Peter.
    Wat een prachtige verhalen,en mooie foto's.Vandaag is Sint aan gekomen in
    Holten stelt niet veel voor, zoals
    gewoonlijk,maar voor de kinderen altijd spannend.Geniet van alle mooie dingen envan het mooie weer.
    Groetjes Ria Grave.

• 23 November 2010 - 20:38

Judith:

Haaaiiiiiiiiiii !!!!!!

Wat cool dit! Ik had drie maanden geleden deze site moeten ontdekken, maar ja.. beter laat dan bla bla bla (met dank aan Anja die als geen ander weet dat ik nogal traag ben ; ) . Anyways, wat een gave trip dit zeg, ik verhuur mijn kids en kom ook, haha! Kan die bruine kleur er wel weer vanaf voordat jullie thuiskomen? Zou ik wel fijn vinden......Zag ik het nou goed dat Peter ook iets anders eet dan enkel de " oosterse keuken" ? Heel goed, hou dat vol! Want zodra jullie terug zijn moeten we echt snel een borrel en een babbel plannen, ik kan dan wel weer een portie Suus! gebruiken! Tot die tijd blijf ik jullie vanaf nu zeker volgen en ga jullie snel bellen, moet alleen nog even uitzoeken wanneer jullie op 1 oor liggen....wel zo fijn!

Proost op jullie!
    Judith, Rob, Tom, Sensi en Pim!

• 23 November 2010 - 21:13

Judith Van Den Bree:

Oh ja, misschien ook leuk voor jullie om een verslag (lees tegenoffensief, haha) te lezen van de thuisblijvers met een minder spectaculair leven...?! Minder spectaculair misschien maar zeker niet minder enthousiast, want jahaaa, het druilerige weer is weer begonnen en dat vinden we fijn! Lekkere stampotjes (missen jullie het al?), openhaard en kaarsjes aan en 's avonds je schatje omhelzen met tien koude tenen: wat wil de mens nog meer! Sneeuw, ijs? Ja, ook dat komt volgens onze TV vriend Piet. Hoewel ik schaatsten echt een sch**tsport vind en bambi echt het ijs niet opgaat, wordt heel Nederland hier natuurlijk weer nerveus enthousiast van, en als iedereen enthousiast wordt, word ik dat ook! Het Oranje gevoel komt helemaal naar boven. Hebben jullie ijs in Australie? Nee?! he vervelend.... Verder mag ik gewoon lekker regelmatig werken, fijn! Lekker kaas op mijn broodje verdienen (hoe is de kaas daar? en het bruin brood?) De mensen waarvoor ik werk klagen en roddelen zelden en vinden het schijnbaar fijn om advies aan te nemen van een wijsneus (volgens Rob snotneus, maar ja....dat is het leeftijdsverschil ;). Daarentegen zijn de kids zijn mijn ultieme manier om te ontspannen. Voetballen, strijkkralen (welke voorlichtingsmuts vergat te vermelden dat je bakpapier tussen kralen en strijkbout moet doen?? Lieve Sint, mag ik een nieuwe strijkbout? Dat zou ik zooo fijn vinden....) kapla bouwen, kleien en knutselen, ik kan het allemaal. Ik assisteer regelmatig de kleuterjuf, los subtiel driftbuien van mijn 3 jarige diva op en ben heel behendig in het tactisch schoonmaken van mijn jongste mopje wanneer hij van nek tot tenen onder de poep zit. Verder knuffelen de kinderen mij en elkaar dagelijks plat en zelden ik nog alleen in een stoel. Mijn schatje houd zielsveel van me, en ook al zijn we vandaag allebei onze trouwdag vergeten (het is dat mijn moeder een felicitatiekaartje stuurde anders hadden we het nu nog niet geweten....) we doen heus nog wel eens romantisch!

Zo zien jullie maar, het leven hier is ook heel leuk. En nee, ik ga niet schrijven dat ik groen zie van jaloezie. Ik vertik het.....

Judith

• 28 November 2010 - 20:13

Robert :

Leuke verhalen & goede foto's! Cool om te zien dat ook de handen uit de mouwen worden gestoken. We hebben het afgelopen weekend babyloniers-matties uitje gehad, op een woonboot in het centrum van groningen hebben we alle facetten van bier meegekregen; bierproeven, bierfiets & daarnaast natuurlijk het volop tanken in de nacht. Great success :)

Veel plezier nog & een goede tijd toegewenst.

Robert